• VIRTUAL SHOWROOM
  • Facebook
  • Čampova ulica 2, Ljubljana
  • SI-1000, Slovenija
  • Tel št: 05/7770371
  • Email: info@deplano.si

SAVNE

Sproščanje v savnah blagodejno vpliva na naše telo in duha. Med savnanjem se sprostimo in umirimo, naše telo se razstruplja, dihalne poti se prečistijo, izboljša pa se tudi prekrvavitev kože.

Po meri izdelane savne so izdelki z intenzivno osebno noto, saj odražajo tako osebne potrebe, možnosti in zahteve kupca in uporabnika, kot tudi spretnost, znanje in izkušnje proizvajalca. Veliko pozornost posvečamo inovativnim materialom in rešitvam. Pri nas vam lahko izdelamo različne tipe savn kot so finska, parna, infra ali pa kombinirana savna.

Savne Mist www.savnemist.si

www.savnemist.si
Galerija

POPOLN PREPOROD TELESA IN DUHA

Verjetno vsi poznate občutek, ko vstopite v savno in vas zajame močna, a prijetna vročina. Vaše telo se v trenutku odzove in prične se naravni proces ohlajanja s pomočjo potenja. Dobro znani pozitivni učinki tega procesa skrbijo za vaše zdravje, dobro počutje in sproščenost.

Savna Mist

Oazo miru si lahko ustvarite v varnem zavetju svojega doma

POZITIVNI UČINKI SAVNANJA, ZNANI ŽE DESETLETJA

Obisk savne povezujemo s samim procesom potenja. Potenje je naravni proces organizma, s katerim telo odstrani strupe in nečistoče. Tako vaše telo postane očiščeno in pripravljeno na nove izzive.

Obisk savne povezujemo s samim procesom potenja. Potenje je naravni proces organizma, s katerim telo odstrani strupe in nečistoče. Tako vaše telo postane očiščeno in pripravljeno na nove izzive.

Vročina v savni spodbudi tudi krvni obtok telesa. Povišan krvni obtok v tkiva vašega telesa dovaja povečano količino kisika. Poveča se metabolizem in periferna prekrvavitev. Vse to omogoča boljše delovanje vašega telesa in mu pomaga pri procesu samega obnavljanja.

V določenih vrstah savn se uporabljajo eterična olja, ki dodajo pridih svežine in vas napolnijo z novo energijo. Para savne, ki jih uporabljamo v kombinaciji z eteričnimi olji so znane po svojih pozitivnih učinkih na dihalni sistem – čistijo dihalne poti in olajšajo dihanje. Prav tako pa delujejo dezinfekcijsko.

Savnanje je korak k boljšemu zdravju in počutju!

STE VEDELI

Že v antičnem času so se Rimljani zavedali koristi potenja. Uporabljali so posebne objekte, kjer so na podoben način kot danes uživali prednosti potenja in čiščenja telesa. Za njihov telesni in duhovni preporod so skrbele terme. V termah so imeli potilne kopeli, t.i. sanarium.

V arabskem svetu so se prav tako predajali pozitivnim učinkom, ki jih ima potenje na naše telo. Različica potilne kopeli se je pri njih imenovala hammam.

RAZNOVRSTNA IZBIRA SAVN

TURŠKA ALI PARNA SAVNA

Savna Mist – z visoko vlažnostjo

Vhod v savno Mist

Novejša različica hammama je turška savna, znana tudi pod imenom parna savna. Njena bistvena značilnost je gosta para, ki skrbi za visoko vlažnost v prostoru. Običajno vlažnost dosega skoraj 100 %, temperatura pa se giblje okoli 45°C.

FINSKA SAVNA - SINONIM VROČINE

Najbolj znana različica savne je prav gotovo finska savna. Finska savna je prostor narejen iz lesa. Les prispeva k občutku domačnosti. V samem prostoru je peč, naložena s kamenjem. Polivanje kamenja poviša temperaturo v prostoru, običajno se temperatura v finski savni giblje od 80°C do 100°C.

Savna Mist – leseni prostor

Čudovit leseni prostor vas bo popeljal v brezskrbno stanj - vaše telo in duh bosta sproščena in umirjena

Možnost izbire oblike lesa in kamenja za peč omogočata oblikovanje prostora, ki se prilagaja najrazličnejšim okusom. Na ta način lahko kreiramo individualen prostor za počitek in umiritev misli.

BIO SAVNA - SKRBI ZA VAŠE ZDRAVJE

Bio savna - največkrat leseni prostor s pečjo kot jo srečamo v finski savni. V bio savni dosežemo temperaturo med 45°C in 65°C, vlažnost prostora se nahaja med 50 in 75°C. Visoka vlažnost v prostoru skrbi, da se boste dobro prepotili in iz telesa odplaknili strupe.

V bio savni lahko uporabite najljubša eterična olja. Tako zbistrite svoje čute in blagodejno delujete na svoj dihalni sistem. Dobrodejne vplive bio savne uporabniki občutijo že po nekaj savnanjih.

IR SAVNE

IR savna poustvari infrardeče sevanje sonca. Tehnološki napredek je omogočil globoko potenje v infrardeči savni tudi ob nižjih temperaturah. 40°C do 55°C je dovolj, da boste občutili pozitivne vplive IR savnanja na vaše telo!

Posebna sevala v infrardeči savni na različne načine obsevajo vaše telo. S tem sprožijo direktni odziv različno globokih plasti kože. Naravni odziv se kaže v potenju. Rezultat potenja je pregrevanje globljih tkiv ob relativno nizki temperaturi, kar pa ne zmanjša pozitivnih učinkov na vaše telo in občutka prerojenosti po obisku IR savne.

DODATNE TERAPIJE

V savni so različne možnosti prebujanja vaših čutov in predajanja sproščenosti. V skrbi za vaše zdravje so razvili več načinov prijetnega spodbujanja potenja. Dodatne terapije botrujejo k poglobljenim užitkom savnanja in ustvarjajo prave privržence potenja.

VONJ POZITIVNO VPLIVA NA VAŠ DUH IN TELO

V savnah se eterična olja uporabljajo za aromaterapijo. Para se namreč navzame vonja eteričnega olja.

Izbira vonja v aromaterapiji je prepuščena okusu posameznika. Vsak vonj je edinstven. Popelje vas k vam dragim spominom. Savnanje postane dogodek, ki obudi lepe spomine, razveseljuje, sprostil in napolni z energijo.

Poleg naštetega se eterična olja v aromaterapiji uporabljajo tudi zaradi zdravilnih učinkov pomlajevanja kože in olajšanja dihanja.

BARVNA TERAPIJA ZA OTOŽNEJŠE DNI

Le koga ne razveseli pogled na mavrico? Zaradi vseh pozitivnih dejavnikov vpliva barv na počutje človeka je bila razvita t.i. chromoterapija. Chromoterapija je terapija z barvami. Barve v vaši savni izberete po svojem okusu - s premišljeno izbiro svetil.

Primerna so svetila v LED RGB tehnologiji. Kvalitetna svetila pričarajo občutek pravljice v zavetju zasebnega doma, pogled na mavrico barv pa povrne občutek energije.

Savna Mist – chromoterapija

Savna Mist s chromoterapijo vas bo popeljala v pravljico

Izbrane barve imajo prav poseben vpliv na vaše počutje, spomine, zaznave. Počutili se boste zadovoljni, vaše psihično počutje bo umirjeno in pripravljeno na nove izzive.

MINERALI SOLNE TERAPIJE VEČAJO BLAGODEJNE UČINKE SAVNE

Kadar se boste v savni posipali z večjo količino soli, boste preko kože dobili v soli vsebovane minerale. Vaša koža bo zasijala, vaše dihalne poti pa bodo sproščene.

Veliko najrazličnejših mineralov vsebuje himalajska sol. Uporabite jo, ko boste v svoji savni izvajali solno terapijo.

Večji kosi himalajske ali druge soli bodo v savni zaradi visoke temperature ionizirali. Ioni pa bodo ugodno vplivali na vaše telo. Manjši koščki soli so primerni za naravni piling telesa, ko boste najbolj dovzetni za odvajanje strupov skozi kožo s potenjem.

SAVNA DOMA? IZVRSTNA ODLOČITEV!

Neverjetne možnosti pri izbiri domače savne bodo marsikomu olajšale odločitev o nakupu domače savne. Čudovite savne Mist so gotovo prava izbira za vas!

Savna Mist – izdelava po meri

Savna Mist, izdelana po meri, se bo prilegala v vsak kotiček vašega doma

Ponujamo izdelavo savn po meri, kar vam bo olajšalo prenekatero težavo pri izrabi prostora, predvsem pa pri zadovoljevanju vaših želja.

Zamislite si svojo sanjsko savn, vašo idejo bomo pretvorili v načrt in le-tega v najkrajšem času tudi realizirali.

VertikalnaLočnica
VertikalnaLočnica
Vse pravice pridržane DePlano d.o.o. © 2013